• Geslacht: Merrie
  • Geboortedatum: 06-05-2014
  • Stokmaat: 1.69m
  • Kleur: Schimmel
  • Topprestatie:
  • Fokker: Loeske Veenendaal
  • Eigenaar: De heer T. van Tilburg
  • Stamboek: Zangersheide

Pedigree

Gemaakt op de dag dat Zirocco Blue & Jur Vrieling de Grand Prix van Kopenhagen 2013 wonnen. En daar is ze, springlevend Zavina Ice Z. Amper op 2 dagen oud verkocht aan haar nieuwe eigenaar. Veel interesse is er getoond in dit bijzonder mooie, correcte en groot merrieveulen.

Vader Zirocco Blue

Een vaderlijn om van te watertanden: Mr. Blue was succesvol in Grand Prix en Wereldbekerwedstrijden en ook in de fokkerij. Grootvader is de Preferente Voltaire. Daarna vinden we de vijf beste Franse verervers, die zorgden voor toppers als Diamant de Semilly, Quidam de Revel, Alme etc.

Zijn moeder Licorne des Forets sprong zelf op internationaal 1.50m niveau, Grootmoeder Gekas des Forets sprong op 1.40 m niveau en was de meest winnende 6jr. van Frankrijk, overgrootmoeder Rapsodie II sprong ook op 1.40 m niveau. Zij is de volle zus van de goedgekeurde en internationale springende hengst Stew Boy. Uit deze stam komen meerdere goedgekeurde hengsten, nationale en internationale springpaarden.

Waar Zirocco Blue verschijnt, imponeert hij met zijn vermogen en springmanieren. Onder Jur Vrieling heeft hij internationaal al een aantal indrukwekkende resultaten behaald: in Kopenhagen won hij de Grote Prijs en de Landenwedstrijd en er was een overwinning in de landenwedstrijd van Gijon. Hij was 2e in de wereldbekerkwalificatie van Warschau, 3e in de GP van Verona en 6e in de GP’s van Londen, Maastricht en Geesteren. Verder was hij 2e 1.50m Warschau, 3e 1.50m Den Bosch, 3e in het 1.55m Kampioenschap van Rotterdam, 3e 1.40m Helsinki, 4e 1.45m Drachten, 7e 1.45m Oslo en 8e in de GP Gijon.

In 2012 was hij in Den Bosch winnaar van de VHO trofee.

De eerste nakomelingen melden zich in de internationale jonge paardenrubrieken: Dimitrie VDL werd 5e in de finale van het WK voor 5-jarige springpaarden in Lanaken, Delvecchio won drie rubrieken in Vilamoure en was 2e in Lummen en Donjo was vijfmaal geplaatst in Wiener Neustadt. Dirocco won twee rubrieken voor 6-jarigen in Wellington. Zamira werd 2e bij de 5-jarigen op het Z-festival van Zangersheide. Zijn goedgekeurde zoon Ever Blue werd 4e in de VION Cup voor 4-jarigen.

In de finale van de Nationale Veulen-keuring liepen drie nazaten van Zirocco Blue mee: Ilavsca-Deux Fortuna werd 4e en was ook Kampioen van de Veulenkeuring in Rolde, Isurusa werd 9e en was Kampioen van de CK Groningen en Iwanho Kt werd 11e in Ermelo. Indence VDL werd Kampioen van de Veulenkeuring in Harich en werd reserve-kampioen van de CK Friesland, Initia Utopia was de reservekampioen van de veulenkeuring in Terschuur.

Ook tijdens de IBOP, merrietest of stamboekopname zijn goede resultaten behaald: Fien werd Kampioen van de CK Zeeland en KablesseKavita kreeg 85 punten voor het vrijspringen. In 2012 was Ely VDL de IBOP topper met een score van 89 punten.

Zirocco Blue heeft drie goedgekeurde zonen; Durango VDL en Ever Blue bij het KWPN en Ziro bij het Holsteiner Verband.

Tijdens de eerste bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring in Ermelo werden zes zonen aangewezen voor de tweede bezichtiging.

Springindex: 143.