• Geslacht: Merrie
 • Geboortedatum: 13-05-2003
 • Stokmaat: 1.68m
 • Kleur: Schimmel
 • Topprestatie: Internationaal met Loeske Veenendaal
 • Fokker: Zangersheide
 • Eigenaar: Loeske Veenendaal
 • Stamboek: Zangersheide

Pedigree

'Ze is zeer snel, flexibel, heeft overzicht en een winnaarsmentaliteit.'

Onder Kevin Staut presteerde moeder Cold as Ice Z zich geregeld in de top 10 van internationale springwedstrijden. Eind 2008 volgde een ruiterwissel in de persoon van de Zwitserse Julie Ineichen die Cold as Ice Z jarenlang uitbracht tijdens de Grote Prijzen. Nog vóór haar sportcarrière stond Cold as Ice Z ten dienste van stoeterij Zangersheide. Zij schonk drie dochters: As Cold as Ice Z (Artos Z), Annina Z (Animo II Z) en Corice Z (Coriano Z).

De tweede dochter van Cold as Ice Z, is de beeldschone Annina Z (Animo II Z). Ondanks dat moedersvader Animo II Z (Animo x Akteur), die ook wel Romantico la Silla werd genoemd, weinig heeft gedekt heeft hij diverse Grand Prix-springpaarden nagelaten zoals Rumba la Silla, Antello Z en Aniviero Z. Vele succesvolle prestaties heeft zij neergezet met haar amazone Loeske Veenendaal. Haar amazone vertelt: “Zelf ben ik geen professional, maar door haar overcapaciteiten en inzet brengt Annina Z mij op de mooiste concoursen (Jumping Amsterdam, CSI Wieze, CSI Roggel, Azelhof, Zilveren Spoor, Roosendaal). Zij danst in het parcours en speelt met de hindernissen. Eind 2008 heb ik de merrie van bijna 6 jaar gekocht en zelf aangereden. Ze is zeer snel, flexibel, heeft overzicht en een winnaarsmentaliteit. Zodra ze de bel hoort, staan haar oortjes gespitst en behaalde ze in 2013 de overwinning op 1m35 - 1m40 niveau tijdens de selectiewedstrijden voor de kampioenschappen. Eén van haar vele overwinningen, we hebben een extra ruimte moeten creëren voor al haar linten en trofee’s. In het dagelijks leven werk ik als gespecialiseerd makelaar in PaardenPanden. Van woonhuizen met paardenstallen tot de grotere hippische accommodaties. Dit is een drukdoend bedrijf, Pand & Paard makelaardij, dat ikzelf in 2005 heb opgericht en veel tijd en energievergt. Voor mij een ultieme ontspanning om met Annina Z de springsport te kunnen beoefenen op leuk niveau. Naast haar sportcarrière ben ik in 2011 eveneens met haar gaan fokken, waar ze eveneens in uitblinkt.”

In 2012 heeft Loeske Veenendaal middels embryo transplantatie een merrieveulen van Crown Z gekregen. Charming Ice Z deed vele harten smelten, zo ook de harten van de juryleden tijdens het Z-festival op Domein Zangersheide van dat jaar. Met het hoogste cijfer voor haar fundament van de 273 merrieveulens kreeg ze een verdienstelijke vijfde plaats. Op papier is ze uitzonderlijk terug gefokt op de stamhengsten van Zangerheide: Almé Z, Ramiro Z en Carthago Z via moeder en vader. “Als veulen sprong ze over de omheining met alle technieken die van een goed springpaard verwacht worden” vertelt Loeske Veenendaal.

In 2013 werd haar driekwart zus Crystal Ice Z te Chaam geboren. Door de combinatie met Comme il Faut te kiezen, hebben zowel Crystal Ice Z als Charming Ice Z dezelfde oma: Ratina Z, “het springpaard van de eeuw”. En ook Crystal Ice Z behaalde de vijfde prijs tijdens het Z-festival. Ze werd omschreven als een waarlijk prachtig merrieveulen. Voor vele toeschouwers was zij zelfs het beste veulen van allen die ze in die twee dagen gezien hadden. Een ware klasse! Een groot compliment voor fokker Loeske Veenendaal. We verwachten veel van haar, zodoende dat we haar aanhouden en verder opleiden.

Crystal Ice Z toont overzicht, snelle reflexen en is bloedvoorzichtig. Zij wordt opgeleid door Gerben Morsink.

Ook in 2013 werd geboren Nino Ice Z, een veulen uit de combinatie van Annina Z x Numero Uno. Een prachtige bruine hengst zonder aftekeningen: snel, brutaal en springt uit het boekje. Annina Z haar eerste hengst, die zonder moeite werd goedgekeurd als dekhengst.

In 2014 gaf Annina een bloedmooi merrieveulen van Zirocco Blue en in 2015 een merrieveulen van Cornet Obolensky. Ook zij worden door de huidige eigenaren voor de sport opgeleid.

In 2017 gaf Annina twee veulens, een merrieveulen van Comme il Faut (volle zus Crystal Ice Z) en een hengstenveulen van Cornet Obolensky.

In 2018 zal Annina Z zelf een veulen te wereld brengen van de beproefde combinatie met de hengst Berlin.

Annina Z is een half zus van Judy Ann Melchior’s As Cold as Ice Z.

1ste moeder:
Cold as ice Z (Carthago Z) GP 1.60m met Kevin Staut & Julie Ineichen

2de moeder:
Ragram Z (Ramiro Z) Nationaal springpaard

3de moeder:
Aglaya Z (Agram) Nationaal springpaard & volle zus van Paul Schockemohle's Olympisch paard Agent

Tevens komen uit deze moederlijn de volgende GP 5* springpaarden:

 • Caribis Z (Caritano Z) onder Christian Ahlmann won hij menig vijf sterren Grand Prix concoursen, waaronder Mechelen, Estoril, Hong Kong en St. Tropez.
 • Carlaya Z (Caretano) onder Judy-Ann Melchior namen deel aan vele vier- en vijfsterren concoursen.
 • Canasta Z (Canabis Z) onder Paris Sellon en Lauren Hough springt deze merrie succesvol op 5* niveau.
 • Charisma Z (Goliath Z) die topprestaties neerzette tijdens de wereldbekerfinales en WK te Den-Haag met Leslie Howard;
 • Resonanz (Ritual) onder Vladimir Beletskiy presteerde jarenlang succesvol tijdens de landenprijzen, Grote Prijzen en waren eveneens van de partij tijdens de wereldruiterspelen in Aken (2006);
 • Frechdachs (Drosselklang II) die succesvol was met Michael Whitaker en Otto Becker.