• Geslacht: Merrie
 • Geboortedatum: 10-06-2002
 • Stokmaat: 1.74m
 • Kleur: Schimmel
 • Topprestatie: Grand Prix 1.60m met Judy Ann Melchior
 • Fokker: Zangersheide
 • Eigenaar: Zangersheide
 • Stamboek: Zangersheide

Pedigree

Nog vóór haar sportcarrière stond Cold as Ice Z ten dienste van stoeterij Zangersheide. Zij schonk drie dochters: As Cold as Ice Z (Artos Z), Annina Z (Animo II Z) en Corice Z (Coriano Z). As Cold as Ice Z was meteen een schot in de roos. Door Artos Z (Alme Z) te kiezen als partner voor Cold as Ice Z is de hengst Agram in de 4e generatie zowel in de moeder- als de vaderlijn terug te vinden. De drie grondleggers van de Zangersheide fokkerij, Almé Z, Ramiro Z en Carthago Z zijn zowel in As Cold as Ice Z als in Annina Z te vinden. Sportpaarden met een gouden karakter en een sterk instinct. As Cold as Ice Z is opgegroeid op Domein Zangerheide, waar ze van een perfecte opleiding genood. Samen met haar amazone Judy-Ann Melchior sprong ze de wereld rond op het allerhoogste niveau. Jarenlang draaiden ze op volle toeren tijdens de zwaarste internationale concoursen. Ze waren niet alleen succesvol tijdens de landenwedstrijden (in o.a. Rome, la Baule en het precieuze Aken), maar ook tijdens vele Grote Prijzen. In 2011 was As Cold as Ice Z het enige (!) paard met haar Judy-Ann Melchior dat tijdens de delicate Top Leaguelandenwedstrijd in La Baule foutloze rondes reed. Een prestatie van wereldformaat met de toen pas 9-jarige merrie! In 2016 werd As Cold as Ice Z uitgeroepen als 3de beste paard van Aken, een prestatie van wereldklasse! Ze hoort thuis in het rijtje beste springpaarden die ooit op Zangerheide gefokt werden, aldus Leon Melchior. Judy-Ann vertelt over haar crack: “As Cold as Ice Z is een zeer grote merrie met heel veel vermogen. Zij is gemaakt om op het allerhoogste niveau te presteren. Net als haar stamgenote Carlaya Z heeft zij ook voldoende karakter. Beiden vertonen in de arbeid en in de ring veel vechtlust. Als ruiter mag je niet tegen hen in gaan. Als je deze regel respecteert, doen ze alles voor jou. Als beide merries met elkaar vergeleken worden op het vlak van vermogen, dan is As Cold as Ice Z een zwaarder kaliber dan Carlaya Z.”

Uit As Cold as Ice Z zijn inmiddels twee zonen geboren. In 2005 schonk zij het leven aan Antartica Z (Air Jordan Z), die geboren werd op Zangersheide. Als veulen vertrok hij naar Argentinië, naar Marleen Melchior (dochter van Leon Melchior) en haar echtgenoot Ricardo Kierkegaard. Zij vertelt over de hengst het volgende: “Antartica Z is een superhengst. Hij springt fantastisch. Op zevenjarige leeftijd heeft hij reeds meerdere 1m50 parcoursen foutloos gesprongen. Hij is eerlijk en gemakkelijk. Hij springt voorzichtig en met veel vermogen.”

Haar 2e zoon werd in 2013 geboren van de hengst Zandor Z genaamd Ziberia Z. Dit terwijl As Cold as Ice Z zelf succesvol was in Hong Kong op dat moment.

1ste moeder:
Cold as ice Z (Carthago Z) GP 1.60m met Kevin Staut & Julie Ineichen

2de moeder:
Ragram Z (Ramiro Z) Nationaal springpaard

3de moeder:
Aglaya Z (Agram) Nationaal springpaard & volle zus van Paul Schockemohle's Olympisch paard Agent

Tevens komen uit deze moederlijn de volgende GP 5* springpaarden:

 • Caribis Z (Caritano Z) onder Christian Ahlmann won hij menig vijf sterren Grand Prix concoursen, waaronder Mechelen, Estoril, Hong Kong en St. Tropez.
 • Carlaya Z (Caretano) onder Judy-Ann Melchior namen deel aan vele vier- en vijfsterren concoursen.
 • Canasta Z (Canabis Z) onder Paris Sellon en Lauren Hough springt deze merrie succesvol op 5* niveau.
 • Charisma Z (Goliath Z) die topprestaties neerzette tijdens de wereldbekerfinales en WK te Den-Haag met Leslie Howard;
 • Resonanz (Ritual) onder Vladimir Beletskiy presteerde jarenlang succesvol tijdens de landenprijzen, Grote Prijzen en waren eveneens van de partij tijdens de wereldruiterspelen in Aken (2006);
 • Frechdachs (Drosselklang II) die succesvol was met Michael Whitaker en Otto Becker.